Aviser

Vi har skrevet om de forskellige aviser. Vil du læse mere om det og se deres tilbud, så kan du gøre det via nedenstående links:

Aviser i Danmark

I Danmark har det skrevne medie altid haft meget at sige og stor betydning for samfundets udvikling. Derfor findes der også mange avisudgivelser i Danmark, der bliver udgivet på daglig basis. Ovenfor kan finde links til en side hvor der står mere om hvert enkelt avis, men herunder kan du læse lidt mere om de mediehuse der udgiver aviser i Danmark.

Berlingske Media

Berlingske Media er Danmarks ældste mediehus og har eksisteret siden 1749, hvor den første udgivelse kom. I dag råder mediebureauet over nogle af Danmarks største og mest læste medier i bland andet AOK, Berlinske, Berlingske Business og Weekendavisen. Hos Berlingske er der fokus på kvalitetsjournalistik og holder sig til journalistik om samfundet og dets udvikling. De udgiver ingen magasiner og ugeblade.

JP Politikens Hus

JP Politikens Hus har udgivet medier i høj kvalitet siden 1871 hvor Jyllands Posten blev udgivet første gang og i 1884 hvor Politiken blev udgivet første gang. Det er først senere at de to aviser er kommet under samme mediehus i 2003 under en sammensmeltning. I dag udgiver de nogle af de største danske dagblade i form af Jyllands Posten, Ekstra Bladet og Politiken.

Bonnier Publications

Bonnier Publications er et svensk mediehus, med udgivelser i mere end 20 lande. I Danmarks ejer de bland andet datterselskaberne Benjamin Media der udgiver magasiner som Illustreret Videnskab, i Form og Bo Bedre, samt Dagbladet Børsen der udgiver avisen Børsen og en række special udgivelser. Bonnier har udgiver magasiner og aviser siden 1959.

Dagbladet Information

Dagbladet Information udgiver avisen Information på daglig basis. Det har de gjort trofast siden den 5. maj 1945, med enkelte kriser undervejs som de gang på gang har klaret sig igennem. Dagbladet Information har også et forlag hvor de udgiver bøger indenfor både faglitteratur og skønlitteratur. De laver også en lang række specialudgivelser gennem det de kalder iBureauet.

Kristelig Dagblad

Kristelig Dagblad udgiver avisen af samme navn der er en kristlig avis. Avisen blev første gang udgivet i 1893 og siden det har den haft en solid plads i mange danske hjem. Kristelig Dagblad A/S har ikke andre udgivelser, men har stort fokus på høj kvalitet i deres enkle medie.

Jysk Fynske Medier

Jysk Fynske Medier er Danmarks næststørste mediekoncern og har kontakt til ca. 2,1 millioner indbyggere. Det er ultimativt en fusion af flere mediehuse med oprindelse i Jylland og på Fyn. Fusionen startede 1. januar 2015 og er i dag en fusion mellem: Jyske Medier, Fynske Medier, Syddanske Medier og Midtjyske Medier. Det betyder at mediehuset idag råder over 13 dagblade og 53 ugeaviser.